Njëmbëdhjetë pacientë të rinj me fruth janë regjistruar mbrëmë, prej të cilëve tre janë hospitalizuar në Klinikën për Sëmundje Infektive, ndërsa tetë të tjerë janë kontrolluar në ambulancë dhe janë lëshuar në mjekim shtëpiak, informojnë nga ky institucion shëndetësor.

Midis të hospitalizuarve është një foshnjë nga Tetova e pa vaksinuar me bronkopneumoni, një 26-vjeçare nga Tetova e vaksinuar me një dozë dhe një 36-vjeçare nga Tetova pa të dhëna për statusin e vaksinimit me bronkopneumoni.

Në klinikë ka 26 pacientë me fruth ose komplikime prej të cilëve 10 janë të moshës së rritur, ndërsa 16 janë fëmijë.

“Nga tetë të sëmurë të kontrolluar në ambulancë dhe të lëshuar në mjekim shtëpiak, dy janë fëmijë të moshës një vit e gjysmë dhe 14 vjeç nga Shkupi, ndërsa një është një foshnjë pesëmuajshe nga Gjevgjelia, që janë të pavaksinuar. Të sëmurët e tjerë që janë kontrolluar në ambulancë dhe lëshuar në mjekim shtëpiak janë në moshën 21 deri 36 vjeçare dhe për pjesën më të madhe të tyre nuk ka të dhëna për statusin e tyre të vaksinimit”, potencojnë nga Klinika.