Royal Mint ka njoftuar se grupi ikonik QUEEN do të festohet me një koleksion përkujtimor të monedhave, duke e bërë atë për herë të parë që një grup britanik të nderohet në monedhën e Mbretërisë së Bashkuar. E disponueshme që nga 20 janari, dizajni është i pari në koleksionin e ri “Music Legends” të The Royal Mint.

Të njohur për shtytjen e kufijve me stilin e tyre unik dhe vazhdimisht duke rikrijuar qasjen e tyre ndaj muzikës, tingujt e shtresuar dhe himnet e flaktë të QUEEN vazhdojnë të ndikojnë në një gjeneratë të re muzikantësh dekada pasi u formuan.Ndoshta shembulli më i mrekullueshëm i vendosmërisë së grupit për të qenë të guximshëm ishte vendimi i tyre për të lëshuar një këngë gjashtë-minutëshe, “Bohemian Rapsody”, në 1975.

Para publikimit të këngës, produksioni ishte i vendosur të shkurtonte gjatësinë e beqar në mënyrë të konsiderueshme. Sidoqoftë, grupi prej 4 anëtarësh refuzuan dhe rreziku u pagua, me këngën që qëndroi nëntë javë rresht në krye të listave. Në 2002, 27 vjet më vonë, kënga u votua si kënga e preferuar e Britanisë e të gjitha kohërave. Notat hapëse të “Bohemian Rapsody” njihen aq mirë, sa që stilisti i monedhës Royal Mint, Chris Facey, vendosi që ishte një homazh i përshtatshëm për t’i shfaqur këto duke paraqitur tatet e pianos të shtypur poshtë.

Çmimet variojnë nga 13£ për monedhën Brilliant Uncirculated deri në 2,100£ për monedhën Gold. Monedha Brilliant Uncirculated gjithashtu do të jetë në dispozicion në numër të kufizuar në tre pako ekskluzive e cila përfshin një poster dhe do të jetë në dispozicion vetëm në The Royal Mint.