A picture taken on June 28, 2019 shows a pharmacy screen sign indicating the temperature of 44 degrees Celsius in Carpentras, south-eastern France. - In the south-eastern France temperatures could beat records on June 28, 2019 during the fifth day of an exceptional heat wave, a phenomenon that will repeat itself due to the global warming situation. (Photo by Patrick VALASSERIS / AFP) (Photo credit should read PATRICK VALASSERIS/AFP/Getty Images)

Franca është përballur me temperatura të larta gjatë ditës së sotme.

CNN raporton se vendi i kulturës pati rekord këtë të premte duke shkuar në 45.1 gradë Celsius.

Kjo është shkallë më e lartë se rekordi i mëparshëm në vitin 2003.

Autoritetet franceze kanë ndërmarrë një numër hapash rrënjësor këtë javë për të parandaluar një përsëritje të pasojës tragjike të valës së nxehtë të vitit 2003, ku mbetën të vdekur 14,000 persona.

Ndërsa, rreth 4,000 shkolla franceze u mbyllën ditën e sotme për shkak të nxehtësisë së madhe.
Vlen të theksohet se Evropa po lufton me nxehtësinë gjatë gjithë javës.

Gjermania, Polonia si dhe Republikën Çeke kanë shënuar rekorde në ngritje të temperaturave.
Ndërsa në Kosovë temperatura maksimale kanë arritur në 33 gradë C.