Insektet janë mjaft të zgjuara për të fshehur në cepe shumë interesante të  shtratit. Fatmirësisht, mund të jemi edhe më të zgjuar. Natyra dhe shkenca na japin shumë mënyra për të kontrolluar dhe për të hequr qafe insektet e shtratit nga shtëpitë tona. Ju vetëm duhet të dini se çfarë të bëni.

Ne “Ndryshe” duam të gjejmë mënyra të thjeshta për të mbajtur veten të sigurt dhe të shëndetshëm, veçanërisht nëse kjo do të thotë të kujdesesh për parazitet të gjakmarrjes.

Largojini me avull.
Sipas Departamentit të Entomologjisë së Virxhinias, lëshimi i avullit rreth shtëpisë mund të ndihmojë të kujdesesh për parasite të ndryshme  . Avulli ndihmon për të shmangur insektet  nga hapësira të fshehura. Në temperatura të larta, avulli mund të jetë edhe vdekjeprurës ndaj tyre.

Me një tharëse flokësh.

Siç është përmendur, nxehtësia mund të ndihmojë për të vrarë  insektet në krevat. Nëse avulli nuk është filxhan çaji, gjeni vezët e tyre, dhe vendosni tharësin tuaj të flokëve në ta. Ata nuk i  lëvizin vezët e tyre rreth me vete , kështu që kjo është një mënyrë për ti hequr qafe ata.

Thani rrobat tuaja në nxehtësi të lartë.

Edhe nëse rrobat tuaja janë krejt të reja nga dyqani, sigurohuni që ti lani  në  të thatë ato në nxehtësi të lartë sa më shpejt të jetë e mundur. Mundohuni të bëni këtë rregullisht me të gjitha rrobat tuaja.
Mbani rrobat tuaja në qese plastike.

Nëse normalisht përdorni një lavanderi për të pastruar rrobat tuaja, sigurohuni që të përdorni një qese të mbyllur plastike për t’i lëvizur ato mbrapa dhe me radhë. Përveç kësaj, mbajtja e rrobave tuaja në çanta plastike në shtëpi mund të ndihmojë në parandalimin e insekteve të shtratit për të hyrë në to.
Përdorni çajin e zi.

Çaji i zi mund të ndihmojë të kujdeseni për heqjen e këtyre parazitëve të shtratit . Ju do të duhet të merrni disa qese çaj të përdorura dhe t’i vendosni ato rreth shtëpisë tuaj ku ata mund të ndihmojnë të vrasin  ata dhe vezët e tyre. Përndryshe, ju mund të plotësoni një shishe sprei me çaj.