Me siguri ju shikoni çdo ditë stile për flokët tuaj. Por ju nuk dini më shumë gjëra rreth tyre.

Në qoftëse jeni kurioz të dini më shumë faktë rreth flokëve, atëhere Philip Kingsley, specialist i flokëve, tregon çdogjë rreth shëndetit të flokëve, duke filluar nga rrënja e tyre.

Në listën e prioriteve të trupit, flokët nuk janë të larta

“Flokët nuk janë një organ apo ind i rëndësishëm, dhe kjo do të thotë që trupi juaj kurrë nuk do t’i japë përparësi nevojave ushqimore”, thotë Kingsley, i cili thotë se kjo është sfida më e madhe për rritjen e flokëve.

Flokët gjatë moshës janë ndryshe

A keni vënë re ndonjëherë se flokët gri duket se kanë një cilësi të ndryshme nga pjesa tjetër e flokëve tuaj? Nuk është imagjinata juaj, thotë Kingsley. “Flokët e hershme duken më të ashpra, sepse gjëndrat e naftës prodhojnë më pak sebum kur jeni më i vjetër, që rezulton me flokë më të thatë dhe më të pikturuar.” transmeton Indeksonline.

Flokët rriten rreth gjysmë inç në muaj

Dhe rriten më shpejt gjatë verës sesa në dimër, thotë Kingsley.

Merrni vitaminën B

Ndërsa Kingsley thotë se shumicës së njerëzve fillojnë t’i shfaqen disa qime gri para se të mbushin 30 vjeç, mungesat e vitaminave (si gjenetika) mund të shpejtojnë procesin e plakjes. Meqë studimet thonë se një mangësi e vitaminës B (e shkaktuar nga stresi dhe dieta e dobët) mund të çojë në bardhësi të parakohshme të flokëve, mendoni të shtoni një shtesë në regjimin tuaj të përditshëm

Humbja e flokeve është normale

Mesatarisht, ne humbim rreth 100 qime në ditë, kështu që mos u bëni merak. Por humbja e madhe e flokëve mund të tregojë një mangësi ushqyese, andaj sigurohuni që të vizitoni një mjek nëse keni ndonjë dyshim.

Flokët “e hirta” janë aktualisht flokët e bardhë

“E hirta” uk është në të vërtetë një pigment i flokëve në vetvete,” thotë Kingsley. “Është një ngjyrë e shkaktuar nga një kombinim i qimeve të pigmentuara normalisht të ndërthurura me ato të bardha”.