9 shtatori i 2019-s, është ditë jopune për qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Siç njoftuan nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS), kjo është në pajtim me Ligjin për festa, ku 8 shtatori, e diel, është Dita e Pavarësisë, dhe për këtë, 9 shtatori është ditë jopune.