Të dhënat e fundit të lëshuara nga Ministria e Shëndetësisë tregojnë se Shkupi mbetet qyteti me numrin më të lartë të rasteve aktive me Kovid-19, shumica e të cilave janë regjistruar në Komunat: Aerodrom, Karposh dhe Qendër.

699 raste aktive u regjistruan në Aerodrom, 547 në Karposh dhe 519 në Qendër. Më pas radhitet Gazi Baba me 450 dhe Kisela Voda me 417 raste aktive.

Ekzistojnë një numër tre shifror i rasteve aktive në Gjorce Petrov – 286, Çair-166 dhe Butel s-152. Në komunat e tjera të Shkupit numri i rasteve aktive është më i ulët.