Kryetari i BDI-së po ashtu foli edhe për paralajmërimet për bashkëpunim mes opozitares VMRO-DPMNE dhe opozitës shqiptare Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa, për të cilët tha se dikur opozita shqiptare e kritikonin BDI-në pikërisht për këtë koalicioni, ndërsa tani po bëjnë partneritet strategjik me VMRO-DPMNE-në.

“Interesante më duket! E çuditshme më duket, sepse tërë luftën e kanë bërë kundër BDI-së pse është në partneritet, koalicion aso kohe me VMRO-në dhe tani po shkon po bën partneritet strategjik, është pak për t’u analizuar”, deklaroi kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti në TV21.