Kreu i BDI-së BDI-së, Ali Ahmeti thotë se po përgatiten për fushatën e referendumit të 30 shtatorit. Ahmeti pret që ky referendum të jetë i suksesshëm, pasi sipas tij, shumica e qytetarëve presin integrimin e vendit në NATO dhe BE dhe se referendumi është parakusht që një gjë e tillë të bëhet realitet.