Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, z. Ali Ahmeti, ka takuar Ambasadorin e Norvegjisë, z. Arne Sannes Bjornstad.

Kryetari Ahmeti dhe Ambasadori norvegjez këmbyen mendime rreth zhvillimeve politike në Maqedoni, por diskutuan edhe për dialogun Kosovë – Serbi.

Lideri Ahmeti njoftoi Ambasadorin Bjornstad rreth përgatitjeve të Bashkimit Demokratik për Integrim në vigjilje të referendumit dhe theksoi gatishmërinë e lartë të të gjitha strukturave të BDI-së për të kontribuar për rezultat të suksesshëm më 30 shtator.

Z. Ahmeti gjithashtu përsëriti rolin e rëndësishëm të opozitës duke e ftuar të bëhet pjesë e përfundimit të rrugëtimit tonë të përbashkët drejt Brukselit.

Sa i përket zhvillimeve rajonale, z. Ahmeti mbështeti dialogun midis Republikës së Kosovës dhe Serbisë për të gjetur zgjidhje përfundimtare për njohje të ndërsjellë dhe paqë të qëndrueshme në rajon.

Artikulli paraprakDështojnë bisedimet për paqe në Jemen
Artikulli tjetërVuçiq arrin në Ujman