Sot në hapësirat e Muzeut të alfabetit shqip në Manastir do të mbahet akademi solemne me rastin e 22 nëntorit- ditës së alfabetit shqip dhe 110 vjetorit të Kongresit të Manastirit që e organizon Sekretariati për Çështje Evropiane, në emër të Kuvendit dhe Qeverisë së Republikës së Maqedonisë.

Në akademinë solemne do të marrin pjesë përfaqësues eminent nga Akademia e Shkencave të Shqipërisë, Akademisë Shqiptare për Studime albanologjike, Instituti Albanologjik i Kosovës, Instituti i Historisë i Kosovës, dhe më shumë përfaqësues shkencor, shoqëror dhe politik nga Maqedonia.