Aktori Matthew McConaughey ka folur rreth ngjarjeve traumatike në jetën e tij. Ai zbuloi se ai ishte abuzuar seksualisht si një adoleshent dhe se ai ishte shantazhuar për të humbur virgjërinë e tij në moshën 15 vjeç.

Fituesi i Oskarit, në të pesëdhjetat e tij, flet për herë të parë në lidhje me përvojat e dhimbshme në kujtimet e tij të reja, “Greenlights”. Në një kapitull, McConaughey përshkruan se si një burrë e “zbehi” dhe e sulmoi seksualisht.

“Jam ngacmuar nga një burrë kur isha 18 vjeç – ai më rrëzoi pa ndjenja dhe më hodhi në pjesën e pasme të furgonit”, shkruan ai.

Ylli i filmit “Interstellar” gjithashtu përshkruan se ai ishte “shantazhuar për të bërë seks për herë të parë kur ishte 15 vjeç”.

“Isha i sigurt se po shkoja në ferr për seks para martese. Sot jam i sigurt se shpresoj se nuk është kështu”, tha ai.

Përkundër traumave të së kaluarës, McConaughey shton se ai nuk do të donte ta mendonte veten si një “viktimë”.

“Unë kam shumë prova që bota më ka ‘vendosur’ që të jem i lumtur”, shpjegon ai.

Edhe pse baba i tre fëmijëve nuk ka folur më parë për këto incidente, McConaughey ka mbështetur publikisht organizatat bamirëse për të ndihmuar viktimat e abuzimit seksual në të kaluarën.

Ai madje mbështeti “Programin e Eliminimit të Përdhunimit në Universitetin e Teksasit” në 2016, duke i lejuar studentët të kishin transportin për në shtëpi kur errësohet.

Fituesi i Oskarit dhe ish-student i këtij kolegji u pa duke transportuar studentë në shtëpitë e tyre në mbrëmje.

Libri i tij i ri “Greenlight” tregon ngritjet dhe ngritjet e tij si fitues i Oskarit në Hollywood dhe flet për jetën e tij të trazuar personale.

Në libër, McConaughey gjithashtu tregon zbulimin tronditës që babai i tij vdiq “ndërsa përjetonte një orgazmë” gjatë marrëdhënieve seksuale me gruan e tij, nënën e aktorit.

Në një pasazh të botuar në revistën People, ai thotë: “Ai ishte babai im. Askush ose asgjë nuk mund ta vriste atë. Përveç nënës sime.”

“Ai gjithmonë më thoshte mua dhe vëllezërve të mi,” Djema, kur të largohem, unë do të bëj dashuri me nënën tuaj dhe kjo është ajo që ndodhi. Ai pati një sulm në zemër kur arriti kulmin e tij”, tha ai.