Lideri i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti ia vë vijen e kuqe VMRO-së dhe tha se ska kthim prap nga marrëveshja me Bullgarinë. Këto deklarata Ahmeti i tha mbrëmë në emisionin Rubikon në Klan Kosova.

Me VMRO-në kemi dallime, janë vendos vija të kuqe, për marrëveshje me Bullgarinë, ose për fqinjësi të mirë, ose për marrëveshjen e Prespës, ose me palën Bullgare ku VMRO-ja nuk e pranon si marrëveshje, për ne këtu është vija e kuqe dhe për ne nuk ka kthim pas, dhe ai që mendon të kontestojë këto marrëveshje nuk ka punë me ne” u shpreh lideri i BDI-së Ali Ahmeti.Ndryshe pas përfundimit të gjendjes së jashtëzakonshme do të nis fushata parazgjedhore ku me 15 korrik Maqedonia e Veriut do të futet në zgjedhje.

https://www.tetovasot.com/wp-content/uploads/2020/06/video-1592494134.mp4?_=1