Në serialin “Anne” (Nëna) luan rol negativ, por në fakt – asaj i pëlqen ashtu pasi aktorja turke thotë se roli negativ të jep më shumë mundësi manovrimi për të treguar aftësitë. Alize Gordum apo e njohur si Gamze ka treguar gjëra rreth vetes në një bisedë për mediat atje

Si e kuptove se dëshiroje të bëhesh aktore?

Gjithmonë dëshiroja të isha një aktore. Në fakt, siç e njoh unë këtë mund të them se ekziston situatë kur dardha bie nën dardhë. Tingëllon më shumë si një mënyrë se sa veprim, pavarësisht asaj ju duhet të ndiqni ëndrrat.

Cili ishte reagimi i familjes ndaj vendimit tuaj për aktrim në ditët e para?

Artistët shpesh përpiqen t’i mbajnë fëmijët e tyre larg fushës ku veprojnë, e këtë e ka bërë dhe babai im po nuk mund të them se e kanë pritur mirë, isha unë shumë këmbëngulëse që të vazhdoj artin derisa ato insistonin që unë të zgjedh një tjetër profesion, më dhanë shembuj të kohëve të vështira në jetën e tyre, ju thashë se isha e vetëdijshme për përfitimet e këtij profesioni.

Çfarë ju ka sjellë që të jeni bija e një aktori dhe çfarë ju ka vështirësuar?

Unë jam në një shkollë që do të zgjasë një jetë. Çdo bisedë, çdo leksion çdo bisedë një leksion. U rrita në një shtëpi ku u mbajt literaturë, histori, art dhe biseda kulturore. Është interesante të jesh fëmija i një prindi artist. Fakti që po bëjmë të njëjtën punë e bën vërtetë të çuditshme. Pa marrë parasysh sa përpiqem ta tregoj. Gjithçka që mund të them është se një situatë e veçantë dhe e bukur, por edhe kaq e vështirë.

Merrni këshilla nga prindërit tuaj pas skenave sfiduese? A studion në shtëpi?

Nuk është vetëm pas skenave sfiduese! Çdo skenë është një koment. Edukimi jo vetëm vazhdon në shtëpi, por vazhdon edhe në telefon, në kinema, në kafene dhe kudo që mund të mendoni.

Seriali ‘Nëna’ të ka sjellë në majë të karrierës, cili mendoni se është arsyeja për këtë sukses?

Po, jam shumë e suksesshme dhe jam krenare për këtë! Në të vërtetë, nuk do të më pyesni nëse do të ishit pjesë e ekipit, të gjithë kemi punuar në një harmoni të këndshme, e rëndësishme është të theksohet se një punë që bëhet me shumë dashuri në fund ka shumë sukses.

Keni thënë se dëshironi të luani karaktere negative?

Gjithmonë është kënaqësi që të luani rolet negative, pasi një aktor aty mund të krijojë shumë, nëse keni një rol pozitiv të gjitha gjërat i keni të limituara derisa ai rol negative të jep hapësirë manovrimi sa më shumë. Roli tek seriali është shumë interesant, si një vajzë që i vdes babai në moshë të re, duke u rritur me nënën dhe motrat..

Gjithashtu keni treguar se keni ekspozuar shumë paragjykimet?

Nuk kam ndonjë përpjekje për të ndaluar paragjykimet, nuk mund dhe nuk dua të hy në mendjen e njerëzve, kjo është puna ime, e studioj këtë punë, përpiqem të formoj jetën në përputhje me rrethanat.

Si do të doje të përmendet emri juaj në publik?

Më keni zënë ngushtë këtu, është një profesion dhe një sukses për një vend të caktuar, unë fillimisht dua të jem një person i mirë, nëna ime ka një thënie të bukur ku thotë se për të qenë aktorë i mirë duhet fillimisht të jesh njeri.

Publiku ju njeh nga serialet, po a do jeni edhe pjesë e kinemave?

Vendi i teatrit në jetën time është krejtësisht ndryshe. U rrita në prapaskena, aty bëra detyrat e shtëpisë, luaja lojëra. Gjyshi nuk ishte njeri që të më linte vetëm në shtëpi, natyrisht ata më merrnin me vete. Edhe në kohën kur isha fëmijë, kam qenë shumë konfuze në kapitujt e parë të serialit, gjërat nuk funksionojnë si në skenën.

Megjithatë shumë pak dimë për ju jashtë skenës?

Jam instruktore në joga, kam shumë student që i mësoj, luaj gjithashtu basketboll, shkoj në Irlandë kur kam kohë të lirë sepse bëj studimet atje.