Tye Brady tha se stafi i njerëzve nuk do të humb punën në magazinat e Amazon përkundër angazhimit të robotëve.

Magazinat e Amazon do të kenë gjithmonë nevojë për stafin e njerëzve, i ka thënë BBC-së teknologu kryesor robotik i firmës.

Kompania tha se kishte vendosur më shumë se 200,000 robotë depo që punonin në rreth 50 vende të saj.

Por megjithë Amazon që investon shumë në robotikë të avancuar, Tye Brady tha se qendrat e firmës kurrë nuk do të arrijnë pikën ku mund të jenë plotësisht të automatizuar.

“Aspak. Mënyra se si mendoj për këtë është një simfoni e njerëzve dhe makinave që punojnë së bashku, ju keni nevojë për të dyja. Sfida që kemi përpara nesh është se si ne i projektojmë me mjeshtëri makinat tona për të zgjeruar aftësitë njerëzore”, tha ai.