Në emër të Kryetarit të Republikës të Maqedonisë së Veriut Stevo Pendarovski, ambasadori i ri i Republikës së Maqedonisë në Mbretërinë e Danimarkës, Faton Bejta i dorëzoi letrat kredinciale Lartëmadhërisë së sajë, Mbretëreshës Margarethe II, si Ambasador i jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë i Republikës të Maqedonisë së Veriut në Mbretërinë e Danimarkës, njofton Flaka

Ambasadoti Faton Bejta misionin diplomatik në Danimarkë e filloi në dhjetor të vitit të kaluar.