Përmirësimi i nivelit të marrëdhënieve diplomatike midis Greqisë dhe Maqedonisë së Veriut është një nënshkrimin e përpjekjeve tona për të ardhmen e progresit dhe solidaritetit në Ballkan, thotë Ministrja e Punëve të Jashtme të Greqisë, Sia Anagnostopoulou për agjencinë greke të lajmeve ANA-MPA, pas shkëmbimit të shënimeve midis dy Ministrive për rritjen e nivelit të përfaqësimeve diplomatike në të dy vendet.

“Ky është një hap thelbësor që do të kontribuojë në thellimin dhe zbatimin e mëtejshëm të bashkëpunimit në të gjitha fushat e përcaktuara në Planin aksional për thellimin dhe forcimin e bashkëpunimit midis vendeve tona. Rruga për bashkëpunim në klimën e marrëdhënieve të mira fqinjësore dhe me kriterin kryesor – prosperiteti, zhvillimi dhe paqja në rajon u hap me Marrëveshjen e Prespës dhe me këto hapa, në praktikë tregohet karakteri historik”, thotë Anagnostopoulou për ANA-MPA.

Ministritë e Punëve të Jashtme të Maqedonisë Veriore dhe Greqisë, dje shkëmbyen shënime, të cilat, në bazë të nenit 10 të marrëveshjes përfundimtare për të zgjidhur dallimet e përshkruara në rezolutat 817 (1993) dhe 845 (1993) të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara për ndërprerjen e rëndësinë e Marrëveshjes së Përkohshme të vitit 1995 dhe krijimi i partneritetit strategjik midis palëve, niveli i Zyrës Ndërlidhëse në Athinë në nivel të Ambasadës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zyra Konsullore, Ekonomike dhe Tregtare në Selanik në nivelin e Konsullatës së Përgjithshme dhe njëkohësisht Zyra Ndërlidhëse në Shkup ngrihet në nivelin e Ambasadës së Republikës së Greqisë. Zyra për Konsullore, Ekonomike dhe Tregti në Manastir në nivelin e Konsullatës së Përgjithshme.