Përgjatë viteve 2011 dhe 2016 Apple përdoret çipet e Qualcomm për të lidhur iPhone me rrjetet celulare dhe wireless.

Apple kishte mbajtur bisedime me Samsung dhe MediaTek krahas Intel për furnizimin me modemë 5G për iPhone 2019-ës.

Përgjatë viteve 2011 dhe 2016 Apple përdoret çipet e Qualcomm për të lidhur iPhone me rrjetet celulare dhe wireless.

Nga 2016-ta kompania filloi të përdorte edhe çipe të Intel ndërsa në 2018-ën për shkak të një beteje ligjore me Qualcomm përdori vetëm ato të Intel.

Një ekzekutiv i kompanisë tha ditën e Premte se Apple kishte konsideruar MediaTek dhe Samsung, një prej rivalëve më të mëdhenj, për tu furnizuar me çipe për rrjetet 5G.

Rrjetet e para 5G do të vinë vitin e ardhshëm dhe do të rrisin ndjeshëm shpejtësinë e rrjeteve krahasuar me ato 4G.
Megjithatë ende nuk dihet se çfarë do të bëjë kompania me iPhone e këtij viti nëse do të lançojë një të tillë me 5G.
Sipas Bloomberg kjo nuk ka gjasa të ndodhë përpara 2020-ës.