Nëse zotëroni një iPhone 6 ose më të ri dhe keni probleme me jetëgjatësinë e baterisë së telefonit tuaj, tani është koha për të vizituar një dyqan Apple dhe për të zëvendësuar baterinë.

Dhjetorin e kaluar, Apple pranoi diçka që pronarët e iPhone kishin dyshuar për një kohe: Ishte ngadalësimi dhe ulja e performancës s iPhone-ve më të vjetra.

U tha se qëllimi ishte ruajtja e jetës së baterisë në ato telefona të vjetër dhe parandalimi i tyre që të mbylleshin papritur, por konsumatorët ndiheshin sikur Apple komunikoi këtë mesazh shumë vonë, pasi shumë prej tyre kishin ardhur në besim se iPhone me qëllim i kishte ngadalësuar, për t’i detyruar njerëzit të blejnë modelet më të reja.

Pas një marrëveshjeje pas zemërimit të konsumatorëve Apple iu drejtua baterisë dhe performancës së iPhone në një letër të hapur për klientët më vonë gjatë këtij muaji.

Pjesa më e rëndësishme e letrës informative të Apple ishte një ofertë në fund: Apple tha se do të zvogëlonte çmimin e një zëvendësimi të baterisë së iPhone pa garanci deri në 29 dollarë nga 79 dollarë “për këdo me një iPhone 6 ose më të ri bateria e të cilit duhet të jetë zëvendësuar, në dispozicion në mbarë botën deri në dhjetor 2018. “

Dhe kështu, nëse posedoni një iPhone 6, një iPhone 6s, një iPhone 7 ose ndonjë telefon tjetër dhe po përjetoni probleme me baterinë – ndoshta po shpenzohet më shpejt se sa që duhet- drejtohuni në një dyqan Apple para 31 dhjetorit.