Zv/ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bekim Rexhepi për TV21 ka deklaruar se është aprovuar projekti infrastrukturor për aksin rrugor Ropalcë-Mateç.

Ndërkohë me vite kjo rrugë ka qenë në gjendje të mjerueshme duke paraqitur problem për lëvizje të lirë të qyterarëve.