Sipas agjencisë së lajmeve ANSA, komiteti teknik shkencor (CTS) ka aprovuar protokollin mjekësor për të rifilluar ndeshjet në Serie A, përfshirë karantinën për një rast pozitiv.

Ky ishte një hap themelor drejt dhënies të dritës së gjelbër që ndeshjet të rikthehen në rrugën e duhur pas pandemisë koronavirus.

Raporti thotë se CTS “vlerësoi detajet e analizës” të paraqitura nga FIGC, Lega Serie A dhe Shoqata e Lojtarëve.

Megjithë thirrjet për ndryshimin ose heqjen e tij, rregulli i karantinës mbetet i njëjtë me protokollin e trajnimit të kontaktit.

Kjo do të thotë nëse një person brenda grupit – lojtar ose anëtar i stafit – teston pozitiv për Covid-19, ai individ është i karantinuar, ndërsa i gjithë grupi duhet të vetizolohet për 14 ditë.

Kjo mbetet një çështje për klubet dhe është kritikuar nga Presidenti i Shoqatës Italiane të Mjekëve Sportiv, Profesor Enrico Castellacci.