Arrihet marrëveshje midis punonjësve të Eurokompozit dhe Qeverisë. Do t’ju paguhen dy rrogat deri të premten dhe do të kërkohet zgjidhje njëjtë siç u zgjodh “Feni industri”.

Marrëveshja është arritur në takimin e sotëm midis punonjësve dhe përfaqësuesve të Sindikatës për Industri, Energjetikë dhe Miniera (SIEM) me zëvendëskryeministrin për Çështje Ekonomike, Koço Angjushev.

“Qeveria ndërmori obligim në mënyrë të njëjtë siç u zgjodh “Feni Industri” ta zgjidhë edhe “Eurokompozit”, sepse sipas rrëfimit të zëvendëskryeministrit ka kompani të interesuara të cilat dëshirojnë të investojnë”, tha kryetari i SIEM, Pece Ristevski pas takimit.

Para Qeverisë filluan të hiqen tendat e vendosura nga protestuesit e Eurokompozit.
Ata kërkojnë t’ju paguhen 18 rrogat e papaguara dhe kontributet për sigurim shëndetësor dhe pensional për gjashtë vitet e kaluara.

Artikulli paraprakAhmeti: Ivanov mund të akuzohet sepse po shkel Kushtetutën
Artikulli tjetërSisteme fotovoltaike sipas parimit “çelës në dorë”