Nga partia opozitare VMRO-DPMNE kanë komentuar përbërjen e re të Këshillit Ekzekutiv të LSDM. Dimçe Asrsovski nga kjo parti deklaroi se gati një muaj Zoran Zaev dhe të gjithë satelitët e tij i kanë keqtrajtuar qytetarët se LSDM do të përdor “fshesën”, do të reformohet, ndërsa në fakt despoti Zaev e zgjodhi të njëjtën përbërje të Komitetit Ekzekutiv.

“Komiteti i vjetër-i ri ekzekutiv i Zoran Zaev të LSDM-së prej 16 anëtarëve të emëruar, 10 janë të njëjta si në kohën e mëparshme. Në përgjithësi, çdo gjë është e njëjtë LSDM vetëm Kiracovskin nuk është. Në vend të Kiracovski u emërua Ministri më i paaftë I Bujqësisë i cili dy vitet e fundit keqpërdori gjendjen e fermerëve”, thotë Dimçe Arsovski, i cili na kujton se në mesin e anëtarëve të vjetër-të ri të cilët kanë mbetur në Këshillin Ekzekutiv janë, Petre Shilegov, Bllaggoj Boçvarski, Stefan Bogoev, Dragan Tevdovski, Frosina Remenski, Renata Deskoska, Esra Salihi, Gjoko Tanaskovski, Katy Vasilevska dhe Nina Vellkova.
Pas këtyre ndryshimeve në parti, thotë Arsovski, tashmë është e qartë si do të jetë rikonstruimi i Qeverisë. Keq e më keq.