Gratë në të gjithë botën kërkojnë të fuqizojnë pozitat e tyre në shoqëri, mirëpo ka edhe nga ato vajza që pëlqejnë të kenë në krah, një partner dominues. Studimi pretendon se vajzat rriten në atë mënyrë dhe janë të mësuar me idenë se partneri duhet të marrë përgjegjësitë në të gjitha vendimet.
Ndoshta nuk e kuptoni, por ju në tilla situata tërhiqeni nga partnerë dominues. Mirëpo, cilat janë arsyet pse gratë pëlqejnë meshkujt dominues?

Vajzat tërhiqen nga djemtë e këqinj
Ky nuk është stereotip, por përkundrazi, një fakt në vetvete. Burrat mbizotërues zakonisht: pinë duhan, kanë tatuazhe dhe një sjellje impulsive. Këto aktivitete janë një emocion për vajzat. Shpesh çuditeni kur shoqja jua prezanton të dashurin, pasi ata të dy nuk kanë lidhje me njëri-tjetrin.
Ju zgjidhni dikë që mund të marrë të gjitha vendimet për të dy.

Ekziston një mendim: se jeta do të ishte një udhëtim më i lehtë nëse nuk do të merrnit vendime. Dhe për këtë arsye: ju preferoni të qëndroni me partnerë të cilët, mund t’i marrin frenat në çdo situatë dhe të vendosin për ju. Ju mësoheni me këtë model, gjë që ju bën të jeni plotësisht të varur prej tyre.

Njerëzit normal janë të mërzitëshm për ju
Ju nuk preferoni një partner që thjesht pëlqen të bëjë shëtitje romantike, duke jua mbajtur dorën gjatë gjithë rrugës. Në vend të kësaj, ju preferoni një partner që ka një anë aventureske, dikush që mund t’ju shoqërojë në një udhëtim të rrezikshëm, ku të dy jeni të entuziazmuar për planet e papritura të jetës. Këto janë disa synime të vërteta “çift” për ju.

Mos e ngatërroni dominancën me agresionin dhe abuzimin
Sigurisht, të qenit person mbizotërues është diçka e mirë, por ndonjëherë kjo mund ta bëjë një person edhe të dhunshëm. Kjo nuk do të thotë që njerëzit dominues nuk janë të dashur, por ata mund t’ju duan deri në atë pikë sa ju kontrollojnë në çdo hap. Kuptoni ndryshimin mes abuzimit dhe dominancës. Nëse bëni gjëra kundër vullnetit tuaj, ky është abuzim.