Disa njerëz të bllokuar në një ashensor që po binte në një rrokaqiell në Çikago, menduan se do të vdisnin pasi ranë nga 84 kate.

Gjashtë persona ndodheshin në ashensor, kur ai ra nga kati i 95-të në katin e 11-të të një rrokaqielli, i njohur dikur si Qendra John Hancock.

Ata i dërguan mesazhe miqve të tyre, që thirrën shërbimet e emergjencës dhe arritën të dilnin nga ashensori pas 3 orë përpjekje. Kabina e prishur e ashensorit po mbahej vetëm në një kabllo.

Personat u larguan nga një bar në katin e 95-të të ndërtesës për të zbritur në holl kur ngecën në ashensorin e prishur, që humbi kontrollin.
Fillimisht ashensori po zbriste normalisht, më pas filloi të binte.

“Dëgjuam një zhurmë të papritur dhe pluhuri filloi të dilte nga kabina,”-tha Jaime Montemayor që ndodhej në ashensor. “Filluam të bërtisnim. Mendoja se do të vdisnim.”