Folëm për cmime dhe zhurmë petardash, por përkundër tryezave plot dhe zhurmës për disa, apo kënaqësisë për disa të tjerë të plasjes së petardave dhe fishekzjarreve të Vitit të Ri, të gjithë pajtohemi. Festa fillon atëherë kur del babagjyshi.

Dhe sot në Shkup nuk gjeje një babagjysh, por qindra të tillë, të të gjitha moshave, që morën pjesë në garën paralajmëruese për euforinë e festave që na presin. Nga fëmijët deri te më të moshuarit, të veshur si babagjyshi i Vit të Ri, vrapuan në shtegun prej 2 kilometrash. Për më të mirët pasuan edhe çmime sigurisht.