Autoritetet shëndetësore në Maqedoninë e Veriut thonë se epidemia COVID-19, akoma është në kulmin e saj dhe bëjnë thirrje për zbatimin e masave.

Në 24 orët e fundit (22 qershor) me 665 teste të bëra, janë regjistruar 90 raste të reja me coronavirus, ndërsa më shumë në Shkup (36), vijojnë Ohri me 13 dhe Struga me 10 të diagnostikuar të ri. Kanë vdekur edhe nëntë pacientë, ndërsa janë shëruar 48 persona.

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe njoftoi dje se sipas analizës së Komisionit për Sëmundje Infektive, fundjavat për javë të tëra tani bëjnë disa ndryshime në numrin e testeve dhe diagnozave të reja.

Lidhur me numrin e madh të vdekjeve, ai deklaroi se shumica e tyre janë pacientë të moshuar, pra një përqindje e madhe janë me një numër më të madh të gjendjes kronike të mëparshme shëndetësore.

“Në repartet e kujdesit intensiv, vërtet po bëhet gjithçka që është e mundur për këto pacientë, por për fat të keq për shkak formës së rëndë të sëmundjes kemi numër të rrallë të të vdekurve”, deklaroi Filipçe.