Në fshatin Strogomishte e Poshtme në Kërçovë, janë marrë të gjitha masat e nevojshme për t’u ballafaquar me antraksin në kohën e duhur, thonë nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV).

“Kafshët e vrarë nën mbikëqyrjen veterinerit zyrtar janë djegur dhe hequr, ndërsa ferma është pastruar dhe dezinfektuar plotësisht. Është miratuar gjithashtu ndalim për hyrjen dhe daljen e kafshëve nga dhe nga kjo fermë.

E informojmë publikun se deri më tani sëmundja është zbuluar në vetëm fermë. Fermat fqinje janë nën mbikëqyrjen veterinerit zyrtar.

Theksojmë se nuk ka njerëz të infektuar nga antraksi. Nuk ka raste të reja të sëmundjes së bagëtisë”, thuhet në deklaratën e AUV-së.

Nga atje thonë se është mbajtur një takim urgjent i Komisionit të Sëmundjeve Infektive në kuadër të Ministrisë së Shëndetësisë, është kryer ekzaminimi epidemiologjik për të përcaktuar burimin e mundshëm të infeksionit, si dhe është bërë edukimi i banorëve nga ky vendbanim.

Në këtë qytet është marrë urdhër për vaksinimin e bagëtive kundër sëmundjes së antraksit.