BDI, dega e Gostivarit reagon ndaj akuzave të Arben Taravarit, për humbjen tragjike të 17 vjeçares.

Gostivarit i ndodhi një rast tragjik, ku për fat të keq humbi jetën një vajzë e re 17 vjeçe.

Si subjekt politik ndamë dhimbjen për humbjen e një jete. Nuk fajësuam asnjë për këtë rast, edhe pse ka fajtor dhe duhet të ketë përgjegjësi.

Nuk u prononcuam për rastin, me të vetmen arsye që nga kjo tragjedi të mos poentohet politikisht.

As që paragjykuam  se si ka ndodhur rasti, nga që nuk ishte momenti që t’i kuptojmë shkaqet, pasi dhimbja ishte shumë më e madhe se sa arsyeja.

Është çmenduri, hipokrizi e papërshkruar, akuzat që bënë Taravari për përfshirjen e BDI-së dhe mediumeve në këtë rast tragjik.

Ligji për mbrojtje dhe përkujdesje të kafsheve neni 25 është shumë decid, nuk kërkon përgjegjësi as nga subjektet politike, as nga ish Kryetari e as nga mediumet, përgjegjës për këtë rast është komuna dhe Kryetari i komunës i cili për fat të keq si i çmendur, i sëmurë mental kërkon fajtorin dhe bën politik me rastin në fjalë me të vetmin qëllim për tu amnistuar veten dhe për të mbrojtur dështimin.