Sot me vendim të qeverisë janë shkarkuar dy drejtor të Alternativës që është edhe fundi i tyre në qeverinë Zaev 1. Siç mëso TS, qeveria shkakroi drejtorin e MALMED Visara Riza ku u emërua Lirim SHabani nga BDI si dhe u shkarkua Llokman Limani drejtor i Inspektoratit për Urbanizëm dhe Ndërtimtari nga Alternativa ku pas shkarkimit qveria ka shpallur konkurs për këtë post drejtori.

Ndryshe Alternativa ditë më parë pati disa tronditje në degën e Tetovës, ku kryetari i degës së Alternativës në Tetovë së bashku me disa anëtarë të degës dhanë dorëheqje nga kjo parti shkaku i mos përfilljes nga kreysia qendrore.

Nga ana tjetër mbrëmë sekrtari i ASH-së, Arben Taravari kërkoi që Aletrnativa të shkrihet në ASH, nuk dihet nëse do të bëjnë një gjë të tillë apo do të vazhdojnë ndaras, por siç përlfitet Alternativës po i largohen shumë aktivist duke kaluar në Lëvizjen BESA./TS.