Bashkimi Demokratik për Integrim përshëndet miratimin e pakos së 5-të të
masave ekonomike të cilat Kuvendi në seancën e djeshme i miratoi pas
shtyrjes së këtij procesi për disa muaj si pasojë e bllokimit nga ana e
opozitës përmes parashtrimit të mijëra amendamenteve.

Nga sot, qytetarët do të përfitojnë prej masave të pakos së 5-të
ekonomike, ku në llogaritë e tyre do të lëshohen pagat e muajit Shkurt
dhe Mars, kurse kompanitë për këtë do të mund të aplikojnë deri më 30
Prill.

Bashkimi Demokratik për Integrim si parti politike përkrah të gjitha
nismat ligjore dhe projektet që janë në interes të qytetarëve përfshirë
këtu dhe këmbënguljen e miratimit të ligjeve nga pakoja e 5-të e masave
ekonomike përmes të cilave mbi 60.000 qytetarë dhe kompani do të
ndihmohen financiarisht.

Shkaqet për vonimin e miratimit të ligjeve të cilat rrjedhin nga këto
pako ekonomike tashmë janë të qarta, opozita me mos prezencën e saj
mbante peng formimin e kuorumit me qëllim mbajtjen e seancës.

Mos prezenca e dy liderëve të opozitës shqiptare në momentin e votimit
të ligjeve nga pakoja e 5-të flet qartë se ata janë të fokusuar në
përfitimin e pikëve politike ditore dhe jo të angazhuar për popullin nga
i cili edhe kanë marrë besimin.

Pas miratimit të pakos së 4 dhe 5-të të masave ekonomike, në përgatitje
e sipër është dhe pakoja e 6-të me masa ekonomike e cila do të përfshijë
subjektet të cilat kanë qenë të mbyllura gjatë 14 ditëve të fundit dhe
kjo pritet që të jetë në rend dite në seancën e radhës të Qeverisë, ku
pakoja e 6-të do të ketë dhjetëra masa të cilat kompanitë do të mund t’i
shfrytëzojnë për rimëkëmbje nga humbja e shkaktuar nga Pandemia me
COVID-19.

Artikulli paraprakXhaferi: Nuk mund të urdhëroj që deputetët të mos vijnë në seancë
Artikulli tjetërNgjarje tronditëse: Babai vret me armë gjahu djalin e tij