Shumë prej kompanive tona janë të gatshme për anëtarësimin në NATO dhe ne si vend vazhdimisht marrim masa për të lehtësuar funksionimin e tyre, dhe kështu të jemi në gjendje të konkurrojmë me kompani nga vendet më të zhvilluara, duke pasur parasysh që vendet më të zhvilluara janë anëtare të NATO-s, tha Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi në fjalimin e tij në një panel diskutimi me temë “Komuniteti i Biznesit Maqedonas si partner i NATO-s” brenda Karavanit të NATO-s, i cili u mbajt sonte në Strumica.

Ai shtoi se ishte i bindur nga masat e marra nga qeveria që u krijuan së bashku me dhomat e tregtisë dhe komunitetin e biznesit, kompanitë e vendit do të ishin konkurruese në tregje.

“Ne kemi krijuar Planin e Rritjes Ekonomike, i cili është plotësisht transparent. Ky plan i lejon kompanitë të dinë paraprakisht se si ne si shtet po i ndihmojmë ata, jo diskrecionin e një ministri, zv / kryeministrit, apo zyrtari tjetër, dhe kështu kompanitë tashmë po tregojnë rezultatin, dhe ata po e tregojnë atë gjithashtu me shifrat e nxjerra nga Enti Shtetëror i Statistikave. Pra, kemi një rritje të prodhimit industrial, një ulje e papunësisë në shtet dhe paga mesatare është vazhdimisht në rritje, dhe me masën më të fundit për ngritjen e pagës minimale sigurisht që do të jetë një spirale për të rritur të gjitha pagat dhe për të motivuar punëtorët dhe kështu bëhen më produktive, dhe kompanitë tona do të jenë më konkurruese jo vetëm në rajon, por edhe në tregun e NATO-s”, theksoi ministri.