Ministri i ekonomisë Kreshnik Bekteshi njoftoi se prodhimi industrial shënon rritje prej 5.5% në gjashtë mujorin e parë të vitit 2018 krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar dhe mbi 8% vetëm në muajin korrik krahasuar me të njëjtin muaj vitin e kaluar.

Kjo tregon se masat ekonomike japin rezultatet e duhura dhe tejkalohen të gjitha parashikimet sa i përket rritjes industriale në vend