Sipas informacioneve në teren një pjesë e madhe e anëtarëve të Lëvizjes Besa dhe Aleancës për shqiptarët po e bojkotojn referendumin.

Edhe pse deklarativisht janë PËR referendumin aktivistët e Aleancës dhe Besës këtë gjë e bëjnë nga rrjetet sociale e jo në teren.