Këngëtare me zë potent, personalitet skenik dhe interpretim mjaft emocional të këngëve të saj.

Besa Kokëdhima është fituese e një sërë çmimesh në festivalet muzikore ku ajo ka qenë pjesëmarrëse. Ajo tirumfoi në në edicionin e 5-të të Top Fest dhe edicionin e15- të të festivalit Kënga Magjike, ku u vlerësua me çmimin e parë.

Pikërisht viti 2013 ka qenë pjesëmarrja e fundit e Besës në Kënga Magjike, ku kënga e saj “Tatuazh në zemër” atë vit u vlerësua edhe me çmimin Best Dance. “Çmimi Jon Music” dhe “Çmimi i Kritikes” janë gjithashtu çmime të fituara nga këngëtarja e njohur në festivalin “Kënga Magjike”.

Në karrierën e saj Besa ka realizuar edhe një sërë bashkëpunimesh mjaft të suksesshme. Ky është viti i 5-të i konkurrimit të Besës në “Kënga Magjike” me këngën “Histori”.