Kryeministri i Maqedonisë së Veriut pas takimit me liderin e BDI-së, Ali Ahmeti ku biseduan në lidhje me zgjedhjet presidenciale, u shpreh se në listën e dhjetë emrave si kandidat konsensual ku realizohen edhe anëketa është edhe Abdylemanf Bexheti dhe Teuta Arifi kryetarja aktuale e komunës së Tetovës.

Bexheti vazhdon të jetë i përkëdheluri i LSDM-së së Crvenkovskit ku vazhdimisht përfolet në poste kyçe në qeverinë e Zaevit.

Ndryshe Abdylmenaf Bexheti është rektor i Universitet të Evropës Juglindore ku u zgjodh me ndihmën e kryeministrit Zoran Zaev. /TS/