Bashkësia Fetare Islame e Maqedonisë së Veriut ka njoftuar, se as këtë vit nuk mund të kryhet haxhi.

Siç sqarojnë nga BFI-ja, ky vendim vjen pas informacionet që Ministria e Haxhit të Arabisë Saudite ka dërguar tek ata.

“Gjendja e jashtëzakonshme që po vazhdon nga sëmundja fatkeqe Kovid-19 bën që Arabia Saudite të mos ketë mundësi që t’i hap kufijtë dhe ta mundësojë kryerjen e Haxhit me qëllim sigurinë dhe ruajtjen e shëndetit të besimtarëve. Mbesim me shpresë, që kjo sëmundje të ketë fundin e vet dhe inshallah viteve të ardhshme të vazhdojë kryerja e këtij obligimi fetar. Allahu ju bekoftë me të mirat e Tij!”, thuhet mes të tjerash në njoftimin e BFI-së.

Artikulli paraprakDestani: Roli dhe kontributi i diasporës shqiptare ka qenë dhe vazhdon të jetë i jashtëzakonshëm
Artikulli tjetërItalia siguron kualifikimin, triumfon ndaj Zvicrës