Kryeministri Zaev në pjesën e agjendës së tij gjatë pjesëmarjes në konferencën e sigurisë është takuar edhe me ish nënkryetarin amerikan, Joe Biden.

Biden ka lëshuar urime të fuqishme pas ftesës së vendit për t’u bë pjesë e NATO-s.

Ish nënkryetari amerikan ka uruar edhe suksesin e Republikës së Maqedonisë Veriore sin ë politikat me SHBA dhe BE dhe se do t’i gëzohet ditës kur do të ratifikohet protokolli për anëtarësim dhe se vendi do bëhet i barabartë në NATO.