Anulimi i fillimit të vitit shkollor dhe moti i mirë e kanë zgjatur sezonin në bregdetin e Ohrit, por vizitueshmëria në qytet dhe në zonat përreth po zvogëlohet ndjeshëm.

Fundjavën e kaluar kishte një frekuentim solid në qytet, ata që mund të kishin bashkuar fundjavën me ditën jo punuese me rastin e festës kombëtare, por tashmë qyteti merr imazhin e tij, karakteristikë për ditët jashtë sezonit kryesor turistik veror.

Lëvizjet janë dukshëm më të ulëta, frekuentimi i objekteve hotelierike është zvogëluar gjithashtu, dhe ka gjithnjë e më pak njerëz në plazhe, megjithëse kushtet e motit janë shumë të favorshme për këtë periudhë të vitit.

Temperatura e ajrit është deri në 30 gradë e cila është ideale dhe karakteristike për Ohrin si një qytet me lartësi të lartë, ndërsa temperatura e ujit në liqen është rreth 22 gradë Celsius, freskuese dhe e këndshme për larje dhe rekreacion.