A patient under respiratory assistance is escorted to the Strasbourg University Hospital by members of the medical staff of the SAMU-SMUR emergency services who wear protective suits and facemasks, in Strasbourg, on March 16, 2020 during a COVID-19 outbreak hitting Europe. - French president will speak on television at 8:00 (Paris time) on March 16, 2020 to announce new measures to fight the growing coronavirus epidemic, said the Elysee. The balance sheet of the epidemic climbed to 127 dead and 5,423 confirmed cases in France. (Photo by Patrick HERTZOG / AFP)

Rreth 10 mijë njerez kanë humbur jetën nga COVID-19 në të gjithë botën deri të enjten në mbrëmje vonë.
Për herë pas kaq muajsh, është Italia që regjistron numri më të të madh të viktimave me 3405, ndërsa Kina ka 175 më pak.

Ky vend nga ku lindi virusi I rrezikshëm sa vjen e normalizohet me vetëm 8 viktima këtë të enjte.
Spanja me 192 viktima dhe Irani me 149 të vdekur janë vende që shqetësojnë shumë, por edhe Franca me 108 të vdekur është problem I madh.
SHBA me 24 viktima, Holanda me 18, Gjermania me 16, Anglia me 40, Belgjika me 7 dhe Zvicra me 8 janë gjithashtu shtete ku COVID 19 po përparon shumë shpejt.

Në total në mbarë botën llogariten 242 mijë persona të prekur nga të cilët 87 mijë janë shëruar.