Bill Gates ka marrë dozën e dytë të vaksinës kundër Covid-19.

Edhe pse themeluesi i Microsoft është vaksinuar  ai tregon se do të respektojë masat mbrojtëse.

“Dua të jem shembull për të tjerët. Nëse vaksinoheni, akoma mund të jenë transmetues i infeksionit”- ka shtuar miliarderi amerikan.

Sipas ekspertëve shëndetësorë në SHBA, edhe ata persona që janë vaksinuar kundër COVID-19 duhet të vazhdojnë të mbajnë maskën dhe ti respektojnë të gjitha rregullat e vendosura nga organet përkatëse.

Madje është dëshmuar që vaksina nga Pfizer dhe BioNtech është shumë efikase në parandalimin e simptomave të theksuara, por ende nuk dihet me siguri nëse plotësisht parandalon infeksionin.