eprimtari kombëtar Adem Demaçi ndërroi jetë në moshën 82-vjeçare, të enjten, më 26 korrik, në shtëpinë e tij në Prishtinë.

Pikërisht ditën e sotme është mbajtur edhe ceremonia nderuese për të dhe gjithahtu edhe varrimi i të ndjerit.

Përveç qytetarëve dhe krerëve shtetërore dhe institucionalë të Kosovës dhe Shqipërisë, ka rënë në sy edhe pjesmarrja e nderuar e filantropit dhe biznesmenit shumë të suksesshëm, Lazim Destani.

Biznesmeni i përmasave ndërkombëtare dhe filantropi Lazim Destani, ka dëshmuar edhe njëherë me praninë e tij se edhe në raste festash apo morti, gjendet gjithnjë pranë popullit të tij.

Destani gjithashtu shquhet edhe për nismat bujare dhe humanitare në ndihmë të nevojtarëve.