“Bjeshkët e Namuna”, pjesa që shtrihen në veri të Shqipëri janë renditur në kryer të dhjetë destinacioneve europiane për t’u vizituar gjatë muajit shtator, shkruan gazeta britanike “Evening Standard”.

“Bjeshkët e Namuna janë bërë një destinacion popullor i udhëtimit në vitet e fundit, duke të ofruar pamje absolutisht mahnitëse. Udhëtoni atje në shtator për një mot të ngrohtë dhe sigurohuni që të bëni udhëtimin prej pesë orësh mes Valbonës dhe Thethit përpara se të eksploroni rivierën shqiptare”, theksohet në artikullin e gazetës britanike.

Pas “Bjeshkëve të Namuna”, renditen Mynih, Gjermani, Chefchaouen, Marok, Sicili , Itali, Buenos Aires, Argjentinë, Vis, Kroaci, Lake District, Britani e Madhe, Bora Bora, French Polynesia, Santorini, Greqi, Beijing, Kinë.
Alpet shqiptare dhe Bjeshkët e Namuna janë vazhdimësi e maleve dinarike dhe shtrihen në veri të Shqipërisë, në perëndim të Kosovës dhe në jug-lindje të Malit të Zi.

Bjeshkët e Namuna shtrihen deri te lugina e Ibrit, rreth 50 km në gjatësi. Në anën e Kosovës arrijnë lartësinë mbi 2000 m, në disa vende prehen në lugina të thella dhe kanë si kufi jugor Drinin. Alpet shqiptare janë mbresëlënëse dhe me forma piktoreske. Ato janë një shtrirje e peizazhit malor, i cili përplaset në disa zinxhirë luginash gëlqerore të Alpeve.