Pas pothuajse një javë protestash në qytetet më të mëdha amerikane, pas vdekjes së afroamerikanit, George Floyd, tashmë është krijuar edhe një kauzë në rrjetet sociale.

Me thirrjen “Black Lives Matter”, artistët dhe njerëzit në mbarë botën përmes rrjeteve sociale janë solidarizuar, duke postuar një fotografi komplet të zezë.

Pas yjeve më të mëdha botërore, këtë sot e kanë bërë edhe shumë artistë dhe emra të tjerë të njohur në vendin tonë.

Disa nga ta janë: Dhurata Dora, Diona Fona, Ledri Vula, Yll Limani, Singullar, Sellma Kasumoviq, Valdrin Sahiti, Alketa Vejsiu, Florjan Binaj, Valon Berisha, Arbenita Ismajli, e shumë të tjerë.

Ndërkohë, artistët amerikanë kanë filluar të dhurojnë donacione për këtë kauzë, në mesin e tyre The Weeknd, i cili dhuroi gjysmë milioni dollarë dhe Drake 100 mijë dollarë.