Erdhem deri te polarizimi dhe krizës së identitetit. Të gjithë që mbështetëm fushatën atlernative, jemi nën presion të ashpër. Tani po ndahemi në maqedonas dhe maqedonasverior, ka deklaruar ish zv/sekretari gjeneral i VMRO-DPMNE-së Petar Bogojeski nga Sofja.

Bogojeski po merr pjesë në konferencën “Perspektiva bullgare dhe europiane: Referendumi në Maqedoni”, e organizuar nga Këshilli i Europës për politikë të jashtme me mbështetje të fondacionit Konrad Adenauer.

Sipas tij të dyja palët kanë bërë gabime në proces edhe qeveria por edhe opozita.