Peshorja”, “Akrepi” dhe “Shigjetari” janë monedhat e reja për qëllime koleksionuese që i lëshoi në qarkullim Banka Popullor e Republikës së Maqedonisë (BPRM).

Bëhet fjalë për një pjesë të serisë së “Shenjave të horoskopit”, ndërsa çmimi i monedhave është 2,800 denarë.

Monedhat për qëllime koleksionuese të lëshuara nga BPRM-ja janë mjete ligjore për pagesë në Republikën e Maqedonisë.

Të tre monedhat në pjesën qendrore kanë katër atlase që përmbajnë qiellin dhe një rreth me simbolet e të gjitha shenjave të zodiakut.

Informacione plotësuese për monedhat për qëllime të koleksionimit janë publikuar në faqen e internetit të BPRM-së