Ujërat e Detiti Adriatik kanë nxjerrë këtë fundjavë një tjeter breshkë të ngordhur në bregdetin e Kepit të Rodonit, e llojit Garretta Garretta.

Sipas banorëve, kjo është breshka e katërt e këtij lloji që gjëndet e ngordhur në këtë zonë.

Ata fajesojnë rrethimet e paligjshme të peshkatareve të zonës, të cilët i eleminojnë breshkat që u bien në rrjeta.

Kepi i Rodonit, Gjiri i Lalzit si dhe Laguna e Patokut janë habitat natyral i zhvillimit të kësaj breshke të veçantë mesdhetare.

Image