Boris Johnson, kandidati kryesor për të pasuar Theresa May si kryeministrin e ardhshëm të Britanisë, tha se do të ndalojë një pagesë prej 39 miliardë dollarësh të miratuar nga Brexit derisa Bashkimi Evropian t’i japë Britanisë kushte më të mira për shkëputjen blloku.
Ish-sekretari i jashtëm britanik Boris Johnson ka thënë në mënyrë të përsëritur se nuk do të rihapë diskutimin e marrëveshjes së tranzicionit të Brexit që arriti me majin e vitit të kaluar, të cilin ligjbërësit britanikë i kanë hedhur poshtë tri herë, duke bërë që May të shpallë dorëheqjen e saj më parë këtë muaj.

Britania do të largohet nga BE më 31 tetor. Nëse Parlamenti nuk e miraton një marrëveshje – dhe qeveria nuk i kërkon BE-së një shtyrje tjetër – rrezikon një ulje të ekonomisë.