Bujqit e Hasanbegut dhe Haraçinës sot me protestë kërkuan pagesën e dëmshpërblimet për përmbytjet e vitit 2016 dhe 2018.

Me parolla “S’ka jetë pa bujqësi”, “Edhe unë jam bujk” dhe “Duam drejtësi”, bujqi e Haraçinës dhe Hasanbebut kërkuan që të trajtohen dhe të dëmshpërblehen njëlloj si bujqit e rajoneve tjera.

Kjo protestë vjen pasi që me 9 prill protestuan para Qeverisë me kërkesë që të zgjidhet problemi i tyre.

Nga Qeveria e Maqedonisë ende nuk kanë reaguar në lidhje me këtë çështje ndërsa bujqit të revolutuar, paralajmërojnë edhe protesta të tjera.