Në pyetje të Dojçe Velles, deputetë të Bundestagut gjerman kanë shtruar dilemën e implikimit të Qeverisë së Maqedonisë në ‘ikjen’ e Nikolla Gruevskit, shkruan Fakte. Sipas tyre, Hungaria nuk duhet të lejë të shndërrohet në dorë të zgjatur të autokratit Gruevski.

“Duket se nuk bëhet fjalë për azil për person të përndjekur politikisht. Kjo edhe më tej rrënon besimin në shtetin e së drejtës në Maqedoni, Hungari dhe më gjërë. Por, duhet të qartësohet edhe nëse ikja e Gruevskit ka pasuar me leje të pushtetit, siç dyshojnë shumica e njerëzve në Shkup”- ka deklarur Andrej Hunko, ekspert i të majtës për politikë evropiane.